Nyheter

13. sep, 2020

Lördagen 12 September packade vi bilen för utställning kändes konstigt var i November sist när vi körde till Växjö.

Sydskånska kennel klubben anordnade en inofficiell utställning i Falsterbo corona anpassad väldigt bra arrangerat :).

Denna gång var det Rudolfs tur hans första utställning det är tråkigt att det inte blivit någon innan men vi har åkt runt på olika träning för att inte vara helt off.

Vi skulle in som nr 2 i ringen  Rudolf tog det hela mycket bra glad positiv inte jättebra i rörelsevisningen lite hopp studs mm, men stod stilla länge och bra vi domarbordet.

Han fick bra kritik förutom att lite dåligt avgränsande prickar tyckte hon (det kan vi diskutera mycket om men det håller vi för oss själva) fick även hederspris.

Önska visades också men hon gillade inte domarens keps och mörka glasögon så det blev inget hederspris, bättre lycka nästa gång.

Så jag fick en BIR valp med mig hem som gärna ätit upp den fina rosetten han vann :D

 

30. aug, 2020
30. aug, 2020
30. aug, 2020
30. aug, 2020

22 Augusti var det dags för Jul-kullen att  komma hit på 6 månaders träff även Vikungs-kullen blev inbjudna (på deras träff i november 19 hade vi ösregn så det blev bus och fika inomhus)

Det blev så lyckat alla kom från bägge kullarna :) även pappan till Jul-kullen Aprilapril Athos (Pacy) hans  matte Christina och husse Tony tog en tripp från Dalarna till Skåne med sina 3 dalmatiner. Med våra hundar så blev det totalt 17 dalmatiner på gården , inte varje dag det händer.

Vi började med en tipspromenad så fick hundarna sniffa av sig lite och mattarna hussarna tänka till.

Efter det så visade jag och Rudolf en tränings aktiveringsbana eller vad man nu ska kalla det där hundarna får använda hjärnan och även stärka sig själva genom att våga gå upp på olika konstiga saker och bli belönade av att göra detta. Alla jobbade på med sina hundar och upptäckte att vissa saker gick väldigt lätt men några andra stationer kunde vara lite svårare.

Bra jobbat ! Tänk på att fortsätta med detta ute på era promenader och hemma  finns så mycket man kan använda , bara fantasin som sätter stopp.

Vi han även med att fotografera Jul-kullen (ståbilder) inte så lätt att få till det var ju faktiskt 5 månader sist jag testade med de flesta, fotona finns under fliken kullar.

Vikings-kullen lekte i full fart i vår gräshage dom är ju bara 4 st och har hyffsat koll på sina kroppar, sen fick Jul-kullen busa en runda vissa sprang mer än andra  :)

Hundarna kändes väldigt nöjda efter aktiviteterna så då blev det korvgrilling och resultatet från tipspromenaden lästes upp

Nu när vi hade draghundsproffs på besök Paret Holm så ville vi gärna ha lite information om sporten , jättekul att ni ville ställa upp på detta och som vanligt bra pedagogisk  information.

Min känsla är att det blev nya bekantskaper vilket är jättekul, alla verkade nöjda :)

Så ännengång ett stort tack för att ni ville komma , nästa gång vi ses är det BPH på schemat.