Nyheter

20. jul, 2021

Äntligen semester skönt att bara få göra det man vill och slippa jobba några veckor.

Det som hänt hänt på gården sen förra uppdateringen är att vi fått en liten tjurkalv till som heter Goliat, så nu har Virus en lekkamrat.

Vi har skaffat rottwiler igen efter 2,5 år utan, detta var inte planerat men dök upp och kändes som det var ÖDET. Bonus kallar vi henne för hon är verkligen en extra hund bonus hund här med våra prickar, tuff smart liten tjej och vi gillar verkligen henne.

Ett stort tack till Kämparglöds kennel som gav oss förtroendet att låta Bonus flytta till Delicate Design :)

Jag och Rudolf har avslutat en trickkurs på brukshundsklubben kul att testa lite olika aktiviteter, vår rallykurs har sommarupehåll men snart igång igen.

Önska fodertiken har jag beslutat att inte använda i avel hon är väldigt fin extriört och utmärkta leder men tyvär pga hennes mentala ärftliga egenskaper (som vi såg på BPH-et)   så känner jag att det blir bäst för alla att låta henne vara Josefins älskling på heltid för alltid <3

Stort tack till Josefin du har gjort precis som jag tycker man ska göra ,hållt henne i fint trim miljötränat gått kurser mm.

Framöver blir det någon utställning med de två yngre hundarna och lite kurser sen hoppas vi på valpar sen höst.

 

 

 

12. jul, 2021

Grattis till Helga och Monika !
Tävlade i lördags Nosework Godkänd doftprov I.

12. jun, 2021

Nu har lille Virus kommit stolta föräldrar Covid och Kråkan.

1. maj, 2021

Rudolf 14 månader

13. apr, 2021

Nu är hela Jul-kullen röntgad med ett helt fantastiskt resultat alla fick HD A ED 0 .

I lördags 10 April var vi på brukshundsklubben i Örkelljunga och gjorde BPH på 6 av 8 hundar från samma kull beskrivare var Ken Lundahl, en av de bästa enligt mig .

Det var väldigt intressant att få se så många ,det alla hade gemensamt var att springa iväg med leksakerna full fart runt runt :)  fanns naturligtvis fler likheter .

Alla hundarna är jättemysiga trevliga individer sen givetvis skiljer det lite i deras egenskaper både på gott och ont.

Jag ser BPH som ett bra verktyg i avelsarbetet det kommer ta ett tag innan jag är framme vid målet om jag någonsin kommer dit, men drömma och planera kan ingen hindra mig ;)

ETT STORT TACK TILL ALLA VALPKÖPARE NI ÄR GULD !!!